dimarts, 18 de març del 2014

Arranjaments i Piulada massiva pel CEIP Pare Català


M'agrada molt l'accepció del mot arranjament en el camp de la creació musical. Una composició pot veure's modificada en la instrumentació, el tempo, l'harmonia, la tonalitat... Però mai no varia la melodia original. 
El significat d'arranjament vol dir: arreglar, col.locar, netejar, condicionar, disposar, ordenar... Un cop més el partit en el govern vol despistar la ciutadania emprant un eufemisme. Quan la Conselleria d'Educació diu que portarà a terme una política d' 'arranjaments escolars' allò que farà vol dir: eliminar, suprimir, descartar, excloure, abolir, extingir, exterminar... Més de 200 unitats educatives infatils i de primària seran esborrades del mapa escolar enviant a l'atur a centenars de professors i obligant al tancament de nombrosos centres públics. El cas més escandalós és el del CEIP Ciutat de Cremona d'Alaquàs on la comunitat educativa porta un mes, amb les seues nits, tancada als barracons de l'escola per demanar una reunió amb la consellera Maria José Català qui encara no els ha rebut ni escoltat. La lluita segueix endavant i no faran ni un pas enrere. Una altre que està en la diana del PP és el CEIP Pare Català de Benimaclet. Aquesta escola podria ser la següent víctima si no ho evitem nosaltres. Divendres 21 de març hi haurà una cercavila a les 17h i un festival musical a les 19h on participaran noms de la talla de Pep Gimeno, Botifarra, Eva Dénia, Ester Andújar, Àlvar Carpi, Rodamons... També hi ha organitzada una piulada massiva per pares persistents que és neguen a perdre un dret bàsic pels seus fills: l'ensenyament en valencià. Us convide a llegir els suggeriments de Joan Canela un pare afectat per l'execució de les tres línies en valencià a l'escola pública:

El cas és que la meva filla Aitana va a la classe del CEIP Pare Català de Benimaclet que conselleria vol passar a castellà a mig curs. Els pares i mares afectades no donem la batalla per perduda i creiem que podem fer-los tirar enrere. Una de les accions programades és una piulada massiva per tractar que el tema sigui Trending Topic. Si ens hi podeu donar un cop de mà us estaré molt agraïts.
Us envie unes mínimes instruccions sobre com està pensada l'acció:


Per al dijous 20 a les 12h hem preparat una piulada (o tuitejada) massiva per tal d'aconseguir que el nostre problema siga trending topic, com a mínim a València.
Per tal d'aconseguir-ho és important que tota la gent que tinga Twitter i puga comence a fer tuits just a les 12 en punt. Si podeu difondre eixe correu a tota la gent que tinga Twitter i ens vullga ajudar serà molt més fàcil.
Com a hashtags gastarem #trievalencià i #TotsambelPareCatalà
També es poden fer mencions a Mª José Català per a que ens escolte. El seu compte de Twitter és @mjosecatala

Cadascú pot escriure el tuit que vullga, però posem uns exemples:
- Solucions Conselleria educació a un problema de 2 famílies: fotre a 71
- Llibertat d'escollir? Les famílies del Pare Català no el tenim!

.@mjosecatala la meua filla no entén perquè ha de canviar de mestra. Li expliques tu?

- 95% de famílies triem valencià, la conselleria ens imposa castellà
- 71 famílies sense drets al CEIP Pare Català, @mjosecatala volem solucions

- El CEIP Pare Català vol tres línies en valencià
Es pot incloure el cartell del concert i cercavila que fem divendres 21 (al final del correu) i l'enllaç a aquest vídeo súper xulo que han fet els nostres xiquets