divendres, 14 de febrer del 2014

Carrer passeig


  1. El recorde anant a la ràdio amb la seua guitarra acompanyant diverses formacions com ara Soul Atac o Màrius Asensi. Venia carregat de somriures i de bon ofici. Ell és un d'aquests músics imprescindibles que tenim a casa nostra. Després de tants anys fent música, per fi ens regala un disc de cançons pròpies. Estic gaudint-lo com una xiqueta amb una nina nova. Escolte amb fruïció el disc d' Alvar Carpi Lobatón, 'Carrer passeig', editat per Comboi Records. 12 cançons compostes per ell mateix que havien estat esperant al calaix durant un bon grapat d'anys. Ara veuen la llum, i ara és ell qui compta amb col·laboradors excepcionals (Miquel Gil, David Pastor, Lluís Llàrio). Temes que ens mostren el ventall d'estils de la música popular contemporània que aquest músic intuïtiu i autodidacta de l'Horta Sud ha anat conreant durant tota la seua vida: pop i rock, cançó, folk, música sud-americana, bossa nova, samba, jazz...

    Àlvar Carpi va començar a tocar la guitarra de ben jovenet. Durant els anys 80 va ser guitarrista de diversos grups com “Mosca amb Llima” (amb Bernat Pellicer i Amadeu Llàtzer), “Lur” (amb Enrique Vergara, Josep Maravilla, i Bernat Pellicer) i “Acústic Trio” (amb Cristina Blasco i Albert González). En aquesta època acompanya amb la seua guitarra al poeta i escriptor Francesc Viadel.

    En la dècada dels 90, va realitzar una intensa activitat participant en diversos grups i acompanyant contacontes i poetes. Guitarrista de 'Crónica Sur', enregistra el disc “Costumbres Tradicionales” (estudis AC-València) (1997) amb Mario Francés, produït per Iñaki Altolaguirre. Acompanyava a les cantants de jazz Cristina Blasco, Pepa Blasco i a Mara del Alar (espectacle “Xabel Jazz” amb versions molt personals de cançons de Chavela Vargas); col·laborava amb la Dixie-land de Sedaví tocant el banjo; va ser guitarrista d' “Els cors d'aram”, grup que acompanyava ÒscarBriz en la gravació del cd “Pur desig” (Cambra Records, 2003); de 'La Fusteria', grup de Rafa Xambo, amb qui ha gravat els CDs “7 acústics” (P.M. Produccions,2002) i “dies oberts” (Cambra Records,2003). Va enregistrar el cd “Coses elevades i coses d'anar per casa” (estudis Samaruc d´Algemesí) amb l'actor valencià Domingo Chinchilla portant l'espectacle al circuit de cafés-teatre del País Valencià i al Carme Teatre de València; va participar als directes de Miquel Gil amb el cd “Katà”; va acompanyar al grup de folk Aljub (Joansa Maravilla) col·laborant al cd “Portes” (Picap); va formar part del grup 'Màrius Asensi amb 21 Grams' on va gravar les guitarres i va fer el arranjaments al cd “Els teus Arguments” (Estudis Samaruc); també va col·laborar en la gravació del primer cd de “Soul Atac” (Temps Recod) i en el segon, “mercat Negre” hi va participar juntament amb Miquel Gil, Oscar Briz, Remigi Palmero, Joan Soler, Julio Bustamante, Lucho Aguilar…. L'any 2008 va compondre i enregistrar el tema “Arrancapins” per al cd 'De la terra'. Un recopilatori de músics valencians que va fer la falla pel seu centenari. Va fer dues versions de Raimon (cantades per Xambó i Botifarra) al cd editat pel Servei de Normalització Lingüística de la Universitat Politècnica de València (2009) 'Gràcies Raimon'. Va col·laborar amb Escola Valenciana per al seu 25è aniversari en la cançó 'Tenim la Clau' que va ser enregistrada al cd de La Gira 2010. Actualment porta endavant el projecte “Musicografias” de Carlos Carrasco Esteve a dues guitarres i forma part del grup de música folk Quamlibet liderat per Francesc Medina amb qui va treballar al darrer cd “I no es fa de nit”. Àlvar Carpi és membre del COM (Colectiu Ovidi Montllor de Músics i Cantants del Pais Valencià).

    Amb aquest extens i intens curriculum, el músic arriba a la maduresa amb un disc que resumeix ben bé tot el que la música li ha donat i tot el que ell ha aportat a la creació musical del País Valencià. Feu una passejada pel seu carrer. Gaudiu-lo a casa amb la família. En la meua està sonant ara el cri cri d'un grill!
    http://alvarcarpi.wix.com/alvar-carpi#!disc/c1mkb

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies perla ;)
Àlvar