dimarts, 27 de setembre de 2016

Fes Oh! Curt

El Teatre Alcàzar de Nules (la Plana Baixa) ha acollit la primera edició del Festival de Curtmetratges en valencià Fes Oh! Curt, organitzat per la fantàstica gent de l'associació cultural La Corretjola amb Jaume Segura capitanejant la iniciativa que covaven des de feia anys. Per fi, ara han pogut dur-lo a terme gràcies al patrocini de l'Ajuntament de Nules i la inestimable col·laboració de la Plataforma per la Llengua a la qual he representat en el jurat i en el lliurament dels guardons. Durant dos dies hem vist les projeccions dels curtmetratges que optaven a guanyar un dels 5 premis amb una sala de gom a gom i un ambient festiu i familiar. Malgrat que s'han presentat 31 propostes, només 13 complien els requisits de les bases presentades per l'organització . Una de les premisses per participar-hi era que la llengua fóra el valencià per contribuir així al foment del seu ús. 

He compartit deliberacions amb Aïda Antonino, Josep Arroyo, Jordi Ballester i Lola Oliver . Els curts guanyadors que s'emporten el guardó i els premis en metàl.lic són:
- Millor curtmetratge: La Sang
- Millor curtmetratge rodat a Nules: Blanca i La Cova dels Somnis
- Millor curtmetratge de les comarques de Castelló: 14 anys i un dia.
- Millor curtmetratge rodat per menors de 18 anys: 3 STEPS
- Millor curtmetratge vot del públic: Blanca i La Cova dels Somnis.
- Menció especial: Nules, la meua senda.
Treballs amateurs i propostes fetes per professionals veterans del cinema i la televisió han mostrat el seu talent. M'ho he passat molt bé. Ha sigut una experiència engrescadora, lúdica i pedagògica en companyia de tan bona gent. Moltíssimes gràcies i llarga vida. Enhorabona per l'èxit assolit en la primera edició. Ara... Fem-ho llarg!


'La vertadera pàtria és la infantesa'' (Rainer Maria Rilke). Mireu el vídeo d'un moment ben bonic durant el lliurament dels Premis del Festival de Curtmetratges Fes Oh! Curt de Nules. La recepció del Premi a 3 Steps. Xiquets i adolescents que fan cinema.