divendres, 26 de setembre del 2014

El Mural 3: Inici del curs escolar, l'educació pública, l'AVL, Salvem el Cabanyal, el col.lectiu dels dependents


Clica ací per escoltar el programa en podcast: PODCAST DE EL MURAL 3 



Sumari del programa 3:
Encetem el nou curs amb la tercera remesa d'El Mural. Dibuixem un horitzó en lluita amb el deure moral de ser positius. La música dels joves Mai Mai obri este temps de ràdio que dóna veu al col.lectiu Salvem el Cabanyal: 15 anys de batalles guanyades amb diverses resolucions judicials per tal d'evitar l'espoli dels poblats marítims per part de l'Ajuntament de València.
L'ensenyament públic estrena el curs 2014-2015 amb una tardor ben calenta farcida de mobilitzacions que volen palesar les greus mancances provocades per la LOMQE i denunciar l'eliminació de línies en valencià i de centres escolars. El Mural li cedeix el micròfon al president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, a diversos professors i a l`Académia Valenciana de la Llengua.
La companya Reis Juan i el científic Andreu Escrivà reflexionen sobre la invisibilitat dels investigadors valencians a casa nostra i la urgent necessitat de tindre cura amb el medi ambient. Les polítiques de les retallades i l'ERO de VAERSA mostren la manca d'interés per part de l'actual govern autonòmic.
Els dependents són un dels col.lectius socials més damnificats. Els continus incompliments de les lleis i les noves fòrmules amparades per decrets que vulneren els seus drets bàsics posen a les famílies contra les cordes. El copagament aprovat pel govern valencià del PP és una mesura que agreuja encara més la seua precària situació. No obstant això, segueixen en la lluita.
La revista satírica i cultural 'Cartelera Turia' compleix mig segle de vida. El seu director, Vicente Vergara, reclama a l'administració que faça costat al teatre, a la música i al cinema fets al País Valencià.
El Mural sona a música de la mà de la discogràfica Més de Mil. Una empresa professional i independent que, malgrat el nul recolzament públic i la manca de mitjans de comunicació que promocionen els seus treballs, ha aconseguit editar 75 discos en cinc anys superant amb esforç tots els avatars.
L'emoció de la música en la nostra llengua la posa Òscar Briz, Sènior i el Cor Brutal i Novembre Elèctric. També hi ha lloc per als versos del jove poeta valencià Hèctor Serra.
Gaudiu d'El Mural. Un treball realitzat des de la Casa de Cultura de l'Ajuntament d'Alboraia (l'Horta). Una proposta acurada amb la màgica realització sonora de Pepe Moreno.
Us desitgem força, amor i coratge per a l'inici del nou curs.