

Miquel Ruiz és un reputat cuiner que ha aconseguit la distinció Michelín
allà on ha estat treballant: Los Girasoles de Moraira o La Seu (de
Moraira i de Dénia). Ell no va voler seguir sent esclau dels
reconeixements del circuit tancat i viciós de l'alta cuina i va fugir de
les diverses pressions que el sotmetien. Després de viatjar i tastar
altres cuines, va decidir obrir el seu baret a Dénia. Un espai senzill
on es pot respirar la pau del diumenge i sentir les campanes de l'
església. El Baret de Miquel
és un altar de la cuina d'arrel valenciana. La fusió dels sabors i de
les olors a terra de les comarques de l'Alcoià i Comtat conjuminades amb
la intensitat de la Marina Alta i Baixa et fan sentir a casa. Quasi
plore quan he tastat la pericana alcoiana amb favetes i polp sec. M'he
quedat muda amb el sashimi de caballa amb carxofetes fregides i poma
acompanyada de manollets de fenoll marí. M'ha encisat el figatell de
sèpia... I tot regadet amb un Malcriat de Requena.
Sabors essencials
de la infantesa d'aquest gran cuiner que està ben lluny del consumisme
salvatge i acull totes les propostes que li arriben de la cuina del
poble. Miquel és un savi humil que sap fer evolucionar els fogons dels
nostres iaios.

Altíssima cuina. Elaborada sempre amb productes de
mercat. Menjareu molt rebé en El Baret de Miquel a preus molt però que
molt assequibles. Ambient familar i un tracte pròxim, d'amabilitat
natural sense embafaments. Miquel ha aconseguit acostar la cuina de
nivell a la gent dels veïnats. Per eixa raó li estic molt agraïda.
Aneu-hi i gaudiu del paladar, però reserveu amb temps. El baret és un
lloc inclassificable... un espai menudet molt especial on viu l'art del
reciclatge. Hi ha flors de col i una meravellosa col.lecció de sifons.
Jo tornaré a reservar en gener del 2015.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada